Helm Kopen?

Gepubliceerd jul. 09, 22
7 min read

Motorhelm Kopen? - Het Grootste Aanbod

Lichte materialen die ook nog eens heel stevig zijn (bij een crash) zijn altijd duurder. Bij sommige motorhelmen heb je de keuze uit verschillende kleuren of graphics. Graphics zijn meestal wat duurder. De ene helm heeft een binnenwerk wat heel goed zweet opneemt en koel blijft en de andere helm heeft een wat stugger binnenwerk want simpeler in elkaar zit - Een motorhelm kopen; waar moet je op letten?.

Het is niet nodig om de duurste helm te kopen om zo de beste ervaring op de motor te krijgen. Je kunt een helm van 200 euro of 700 euro kopen. Het is net wat je budget is en welke eisen je stelt. Wil je zelf binnenkort een helm kopen, maar weet je nog wat voor jou een goede keuze zou zijn? Heb jij al een aantal helmen gehad en deel je graag je ervaringen? Ik hoor graag van je in de reacties! .

De Motorhelm, Alles Wat Je Er Over Moet Weten

Een helm is niet weg te denken bij motorrijders. Naast dat het dragen van een helm verplicht is, is het ook van levensbelang om een helm te dragen tijdens het motorrijden. Als motorrijder kun je niet zonder helm, dat maakt een helm dan ook echt iets persoonlijks. Niet alleen vanwege de looks, maar vooral vanwege de veiligheid tijdens het rijden - Motorkleding, Motorhelmen, Motorlaarzen, Motoraccessoires.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon toe zijn aan een nieuwe helm. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe helm? Welke helm moet je kiezen? In deze blog proberen we dit zo goed mogelijk te beantwoorden zodat jij jouw perfecte helm vindt. Er zijn vier soorten helmen.

Goedkope Motorhelm Kopen?

De helm typen op een rijtje: - Integraal helmen - Open helm - Systeem helm - Cross helm Dit is de meest veilige variant. Hier betaal je wel een prijs voor: het is namelijk ook meteen de helm met het minste gevoel voor vrijheid. De integraalhelm loopt helemaal door tot voorbij je kin en hiermee bescherm je je gehele hoofd.

Dit zorgt er ook voor dat een integraalhelm de meest stille helm is van allemaal. Het grootste nadeel is dat deze helmen helemaal dicht zitten. Het echte gevoel van de wind in je smoel wordt hiermee bijna helemaal weggenomen (de perfecte motorhelm vindt u hier). Maar met schuifjes kun je de helm gelukkig nog wel ventileren.

Motorhelm Heren

Een Nieuwe Motorhelm Kopen; Waar Let Je Op?Helmen & Motorkleding. Ruim Aanbod

De meest simpele variant - Motorkleding, Motorhelmen, Motorlaarzen, Motoraccessoires. De open helm wordt ook wel jethelm of gekscherend ‘potje’ genoemd. Met een open helm bescherm je eigenlijk alleen maar je schedel. Heb je een open helm met vizier of bril? Dan bescherm je er ook je ogen en je gezicht mee. Het grootste voordeel van een open helm is de openheid en het gevoel van vrijheid en lucht.

En natuurlijk voor mensen die last van claustrofobie hebben. Het voordeel is tegelijkertijd ook een nadeel: de openheid. Hierdoor heb je meer last van wind je in gezicht en ben je niet goed beschermd tegen vliegjes. Of nog erger, steenslag. Spreken zowel de veiligheid van de integraalhelm als de openheid van de open helm je aan? Kies dan voor een systeemhelm, die brengt het beste van beide werelden samen.

Motorhelm Koopadvies: Bespaar Jezelf Een Hoop Gel

Is het mooi weer? Dan kun je van de systeemhelm een open helm maken. En heb je net even wat meer bescherming nodig? Dan kun je met een dichte helm rijden. Door dit mooi stukje mechanisme is de systeemhelm vaak wel wat groter en zwaarder. Een ander nadeel van deze helm is het veiligheidskeurmerk.

Helmen Kopen Met 24 Uurs LeveringGoedkope Motorhelm Kopen?

Let hier dus goed op! Wil je vooral gaan crossen of off road gaan rijden? Kies dan voor een crosshelm. Deze zijn speciaal ontworpen voor off road activiteiten. Zo vangt de grote klep opvliegend zand, modder en steentjes op en beschermt de grote (losse) crossbril je ogen. Een ander opvallend kenmerk van deze helm is het grote kinstuk. Goedkope motorhelm kopen?.

Uw Motorhelmen Specialist

Niet gek als je je bedenkt dat deze helmen vaak gebruikt worden tijdens motorsport. Het belangrijkste element bij het kiezen van een (nieuwe) helm: de pasvorm. De pasvorm is met name belangrijk in hoeverre de helm bescherming biedt. Daarom is het van belang dat de helm precies om jouw hoofd past.

Een helm die te klein is geeft al snel hoofdpijn. Motorhelm dames. Een te grote helm beschermt je hoofd niet goed tijdens de val. En bij het rijden op hoge snelheid kun je het gevoel krijgen dat je helm af kan schieten. Ook is dit onhandig bij het draaien van je hoofd.

Motorhelmen

Maar hoe bepaal je de pasvorm? Ieder hoofd is weer anders en grofweg zijn er drie pasvormen: rond, ovaal-rond en ovaal. Bij deze pasvormen passen verschillende soorten helmen. Naast pasvorm heb je ook te maken met maten. Over het algemeen lopen de maten van een motorhelm uiteen, van XXS tot XXL.

Het is van belang om de grootst mogelijke omtrek van je hoofd te meten. Begin met het meetlint rond je hoofd te trekken, tot net boven je wenkbrauwen en aan de zijkanten net boven je oren. Schrijf de omtrek op en herhaal dit een aantal keren door het meetlint op verschillende hoogtes te houden.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Scooterhelm En Een Motorhelm?

Houd de grootst mogelijke omtrek aan, dit kun je vervolgens gebruiken als indicatie voor het aanschaffen van een helm. Motorhelmen - Grootste aanbod top merken. Bij alle merken en type helmen kun je een maattabel raadplegen om de helm grootte bepalen. Naast de helmmaat is het ook van belang om dus naar de pasvorm te kijken.

Houd er dan ook rekening mee dat er geen enkel merk helm bestaat dat op ieder hoofd past. De vorm van je hoofd bepaalt dus in zekere mate welk merk het beste bij je past. De meer ervaren motorrijders zullen gekscherend tegen elkaar zeggen dat ze een Shoei- of Arai hoofd hebben.

Een Motorhelm Kunt U Online Kopen

Hoe vind je dan in hemelsnaam de perfecte helm? Ga in ieder geval naar een motorzaak om verschillende helmen van tevoren te passen. Hier kun je namelijk de helm even opzetten en testen. Online kun je dit niet. Koop alleen online als je exact dezelfde helm nogmaals wilt aanschaffen. Heb je een aantal mooie helmen gevonden op basis van jouw maat en pasvorm? Zet dan de helm op en trek beide kinriemen naar de buitenkant.

Zet de helm niet recht van boven Trek de helm juist over je voorhoofd heen naar achteren en vervolgens naar beneden. Wanneer zit de helm goed? Nu je de helm op hebt, zou deze comfortabel moeten zitten en zou je geen last van drukpunten moeten hebben. Om te bepalen of de helm niet te groot is, zou je met een korte, snelle beweging je hoofd naar links en rechts kunnen schudden.

Beste Motorhelm

Uw Motorhelmen SpecialistMotorhelmen - Motostore

Blijft de helm bij deze beweging wat achter, dan is ie te groot. Uw Motorhelmen Specialist. Zat de helm goed? Pak dan de helm met twee handen vast en beweeg de helm naar voren en naar achteren. Als het goed is zal je hoofdhuid dan wat meebewegen. Gebeurt dit niet, is je helm te groot.Een helm die goed past zorgt ervoor dat je wangen wat ingedrukt worden zonder dat je daarbij op je wangen hoeft te bijten. Het is belangrijk dat de helm je hele hoofd omsluit, zonder dat je kin er te ver onderuit steekt. Tijdens het dragen van de helm zouden oren niet dubbelgeklapt moeten zitten en zou er geen enkele vorm van druk moeten ontstaan. Motorhelmen zijn er in vele soorten.

Meer van Bestelbus

Navigation

Home

Latest Posts

Ik Wil Van Mijn Auto Af

Published Jan 10, 23
6 min read

Auto Verkopen Taxatie

Published Dec 31, 22
6 min read

Nieuwe Of Tweedehands Auto Kopen?

Published Nov 15, 22
6 min read